louisesblogg

Alla inlägg under januari 2011

Av Louise - 23 januari 2011 12:25

Såge en annons på facebook om gratis tandblekning. Det var inte sån vanlig tandblekning med gel och skena utan på bilden var det en sån man satte in i munnen med en lampa. Det stod att man fick testa gratis och man behövde ej binda sig. Jag har gått på sånt många gånger innan så jag läste igenom annonsen ordentligt och det stod som sagt att det var helt gratis. Så jag tänkte att jag kunde pröva. MEN NU FICK JAG HEM SKITEN och den var inte gratis och det var bara en plastskena och gel. SÅKLART! Visserligen kostade det bara 100kr men jag blir så jävla trött på sånt!! Ska ringa dit på måndag fm och säga att jag vill skicka tillbaka skiten och inte vill betala, har ju 14dagar ångerrätt. IRRITERANDE, denna gången blir den sista och det har jag lovat mig själv. Orka med sånt här

Det sämsta av allt är att det inte går att säga upp abbonemanget via deras sida som dom utlovar att man kan göra. Man måste ha sitt kundnr för att säga upp abbonemangen , LÄTT ? NEJ för jag har inte fått något jävla kundnr!!!!!!


http://www.mtmtradingsverige.se/ <-- skitföretaget jag varnar om!

Av Louise - 23 januari 2011 12:17


Var och handlade lite smått och gott på hälsokostbutiken Naturligtvis i Hörby i fredags. Det blev en stor flaska blutsaft (jättebra om man behöver extra järn), en flaska havandeskapsolja för att smörja magen från Weleda, yogite med smaken Jamaica och mumomega (fettsyror som gravida behöver). Och så¨blev det även lite förbandsplåster till Martin som skjutit sig själv i handen med en spikpistol på jobbet. Så vi satt på vårdcentralen i Hörby halva eftermiddagen i fredags men som tur är hade spiken missat ben och bara träffat mjukdelar så det var inte så farligt. 


  

Av Louise - 18 januari 2011 14:02

Igår var jag på inskrivning. Gick väl bra, var inte så märkvärdigt faktiskt.. Eftersom  jag inte minns när jag hade min mens sist är det omöjligt att räkna ut när bebisen kommer. Men eftersom hon måste ha ungefär så sa vi den 1 november vilket skulle innebära att jag skulle föda den 4 augusti.. Vilket inte kan stämma, eftersom jag inte tror att jag är så långt gången. Enl hennes mätning är jag i vecka 11 men tror snarare att jag är i veckan 9. Fick inte lyssna på bebisens hjärta eftersom jag inte var i vecka 13 el uppåt. Kan vara skadligt för barnet och tydligen är det svårt att höra några slag när det är så litet.


Sen gick vi igenom kost, motion, rökning, alkohol, medicinering, sjukdommar i familjen osv. Hoppas verkligen att barnet blir friskt, men lite jobbigt är det att vi både har bipolär sjukdom samt asperbergs i generna. Men sånt kan man ju inte heller haka upp sig på. Vecka 18 blir det ultraljud. Vilket känns som en evighet..


Frågade om det var ok om man solade solarium och det tog ingen skada på bebisen. Så from nu ska jag nog börja sola typ 15min/vecka. Känner att jag behöver lite ljusterapi och eftersom jag är ofta på badhuset kan jag ju lika bra passa på. Jag var och simmade med Sanna och Robert igår och imorgon ska jag på vattengymnastik. Känslan att röra sig ivatten är verkligen underbar, jag älskar det! Ska försöka vara på badhuset minst 3 gånger i veckan och när vädret blir lite bättre ska jag även försöka ut och jobba med vovvarna.


MÅSTE bara påpeka att det var såååååå jääävla skönt att se lite grönt gräs!! När jag var ute med hundarna i förmiddes insåg jag verkligen hur mycket snö som har försvunnit. Hoppas det fortsätter i denna takten! Jag vill gärna ha lite vår i förtid :)


Bjuder på lite gamla SOMMARbilder :) :

                      

Av Louise - 15 januari 2011 23:20

Jag är ordet desperat personifierad!! Vädret håller verkligen på att ta kål på mig.. Jag hatar det verkligen! Först lite snö sen regnar det sen fryser det på igen och blir farligt mycket is, sen regnar det igen och så håller det på. Det är så grått och dimmigt nästan var dag. Vill bara dra ner rullgardinen när jag vaknar på morgonen än tvärtom.


Jag och Martin har pratat om solresa men kommit fram till att vi inte har pengar att resa bägge. Så Martin tyckte ju att jag kunde åka med en kompis MEN det verkar inte som att någon jag känner har varken pengar eller ledigt. Så nu är jag nästan så desperat att jag bokar något och åker själv! Visst mobbat att åka iväg en vecka själv, men vad ska jag göra? Sen efter augusti lär jag inte kunna resa någonstans på minst 2 år. Och hur farligt kan det vara att åka själv??

Månaden jag funderar på är mars eller april.. Senast maj sen är jag för långt gången i graviditeten.


Förslag på resmål:

Makrigialos, Kreta (det bästa stället på jorden enl mig :) )




Av Louise - 15 januari 2011 22:47

                   

Av Louise - 14 januari 2011 23:24

Imorgon börjar vargjakten. Det är en så kluven fråga men jag tycker ändå att jakt på varg borde förbjudas. Visst har det blivit inavel men det går att påverka på andra sätt än död.


Från naturvårdsverkets hemsida:

Jakt på varg

Sammanlagt 20 vargar får fällas i licensjakt 2011 med jaktstart 15 januari. Det har Naturvårdsverket beslutat. Verkt beslutar dessutom om skyddsjakt i alla län utom sex län med fasta stammar av varg där länsstyrelserna beslutar. Här kan du läsa besluten om skydds- och licensjakt




Riksdagen beslöt 2009 om ny rovdjurspolitik. Det innebar ökad regionaliserad rovdjursförvaltning, genetisk förstärkning av vargstammen genom flytt av vargar samt, som kompensation för flytten, licensjakt på varg.

År 2010 var första året med licensjakt i Sverige. Naturvårdsverket tillät då jakt på 27 vargar i fem län. År 2011 tillåts licensjakt på 20 vargar i sex län. Målet är beslut att licensjakt ska användas för att begränsa vargstammens tillväxt och att antalet vargar ska vara maximalt 210 djur. 6 863 hade anmällt sig som vargjägare i Jaktregistret till den 22 december.


http://www.naturvardsverket.se/sv/Arbete-med-naturvard/Jakt-rovdjur-och-vilt/Jakt/Jakt-pa-varg/

Av Louise - 14 januari 2011 23:13

Jag har aldrig varit något stort fan av matlagning. Inte innan iallafall. MEN så kom Morberg in i mitt liv och nu följer jag hans mat program "Vad blir det för mat?" rent slaviskt. Jag gillar honom starkt och den maten han lagar verkar sjukt god. Så innan jul köpte jag en liten julklapp åt mig själv, nämligen Morbergs kokbok "Scenen, livet och konsten att laga mat". Har lusläst den rejält och på tisdag ska den invigas :)


 Jag och Martin kör med veckoplanering från och med 1 januari, dvs vi planerar mat för kommande vecka och inhandlar allt på söndagen. Det är verkligen skitbra! Då slipper man stå framför kylskåpet en tråkig torsdag och sucka för det finns inget att laga. Det är även lätt att planera så man får i sig en hälsosam och varierad kost. Fisk 2 gånger i veckan, javisst!





Av Louise - 14 januari 2011 23:03

Presentation


Välkommen till min blogg! Här skriver jag om mina siberian huskies, min familj och lite annat smått och gott som händer i min vardag. Vill du veta mer? Läs ! :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards